ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.3°CΤοπικά νέφη63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοροναϊός : Πότε θα έχουμε συλλογική ανοσία - Οι νέες εκτιμήσεις

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 46



Με τις περισσότερες χώρες να προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων και άλλες όπως η Ελλάδα να έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν σημαντικά της διασπορά του κοροναϊού, η μάχη συνεχίζεται και εππικεντρώνεται στο ερευνητικό πεδίο όπου ψάχνουνται στοιχεία για την ανοσία του πληθυσμού.

Η ανοσία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της πανδημίας και πολλά είναι τα ερωτήματα για την συλλογική ανοσία.

Το ποσοστό δηλαδή του πληθυσμού που θα πρέπει να αποκτήσει ανοσία, ώστε να μην μπορεί η επιδημία COVID-19 πλέον να συντηρηθεί.

Ισως είναι μικρότερο το ποσοστό Αυτό, είναι πιθανώς μικρότερο από ό,τι πιστεύαμε αρχικά, σύμφωνα με νέες  εκτιμήσεις για τη συλλογική ανοσία στην επιδημία.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκαν δύο άρθρα που πραγματεύονται ένα παρόμοιο θέμα (Britton T, Trapman P, Ball FG.

The disease-induced herd immunity level for Covid-19 is substantially lower than the classical herd immunity level.

medRxiv 2020: 2020.05.06.20093336 και Gomes MGM, Corder RM, King JG, et al.

Individual variation in susceptibility or exposure to SARS-CoV-2 lowers the herd immunity threshold.

medRxiv 2020: 2020.04.27.20081893).

Είναι preprints, δηλαδή δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από επιστημονικά περιοδικά, αλλά έχουν ήδη προκαλέσει αρκετά σχόλια.

Αναφέρουν ότι το ποσοστό του πληθυσμού που θα πρέπει να αποκτήσει ανοσία ώστε να μην μπορεί η επιδημία COVID-19 πλέον να συντηρηθεί είναι πιθανώς μικρότερο από αυτό που εκτιμούσαμε αρχικά.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Βάνα Σύψα συνοψίζει τα κύρια ευρήματα των δύο άρθρων.

Σημαντικός παράγοντας η ετερογένεια των ανθρώπων Ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής R0 εκφράζει τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούσε να μολύνει ένα κρούσμα στην αρχή της επιδημίας όταν δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό.

Μέσω του R0 εκτιμούμε το ποσοστό του πληθυσμού που θα πρέπει να αποκτήσει ανοσία – είτε με φυσικό τρόπο είτε με εμβολιασμό – ώστε η μετάδοση να καταστεί δυσχερής και τελικά η επιδημία να μην θα μπορούσε να ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies